Ansök om kreditkort trots betalningsanmärkningar

Det finns kreditkort som du kan ansöka om trots betalningsanmärkningar om du redan har ett befintligt kort och ansöker om ett extrakort, eller om du går på ett personligt möte med banken för att se över dina möjligheter.

Vanligtvis är det väldigt svårt att få ett kreditkort beviljat när man har en betalningsanmärkning med sig i bagaget, eller om man till och med har flera stycken – men ett möte öga mot öga med banken kan hjälpa i vissa fall.

Tips för att förhandla om ett kreditkort trots betalningsanmärkning

Dessa tips kommer från webbplatsen Creddit.se. Banker tycker inte om att ta risker, och då gäller det att argumentera för din sak för att få ett kreditkort beviljat. Du kan ta fram ekonomiska uppgifter som styrker din goda betalningsförmåga i nuläget jämfört med när du fick din betalningsanmärkning, eller förklara för banken att det var en engångsföreteelse som inte kommer att upprepas.

En betalningsanmärkning finns kvar i 36 månader och det är otroligt svårt att förhandla om ett kreditkort om du inte använder dig av din bästa retoriska förmåga. Var förberedd på att det kommer vara tufft, men ge inte upp.

Fördelar med kreditkort

Kreditkort erbjuder räntefria perioder på 45 till 60 dagar, vilket betyder att du kan köpa något som du inte har råd med just nu för att sedan betala det vid ett senare tillfälle, exempelvis när lönen trillar in på kontot.

När du semestrar kan du känna dig trygg eftersom de flesta kreditkorten erbjuder reseförsäkring automatiskt via kortet. Du har även avbeställningsskydd när du beställer resan med kortet, och det är väldigt fördelaktigt för dig som reser ofta.

Du har även tillgång till bedrägeriskydd när du handlar på nätet när du använder dig av ett kreditkort, vilket gör att du kan känna dig säkrare vid online-handel.

Många kreditkortsgivare erbjuder också poäng till sina kunder när de handlar med kreditkortet för att få tillgång till varor, resor eller andra bonusar.

This entry was posted in Övrigt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *