ASUS briljerar med sina språkkunskaper

För ungefär två år sedan köpte jag mig en ASUS Eee PC och då ingår en onlinetjänst som de kallar Eee Storage. Det är lite förenklat en hårddisk på Internet. För att vara lite extra “service minded” så finns den även på svenska, allt för att underlätta användningen. Följande skärmdumpar visar tydligt att de gjort stora uppoffringar att hitta kompetenta översättare. Eller kan det vara Google Translate?

Mappen med tjänstens alla beståndsdelar

Eee Storage mapp

Här börjar jag i och för sig tvivla på att de använt Google Translate. Inte översätter GT “network” till “nätvärk”. Nätvärk är väl något man får av att jobba för långa pass med webbutveckling?

Sedan var det dags att kontrollera inställningarna

“Systems inställning” i fönstrets namnlist ger mig ett leenede på läpparna och inger en känsla av att jag snart kommer få le ännu mer.

Till slut återstår bara en enkelt formulerad upplysning

Eee Storage

… men jag tycker ASUS krånglar till det lite onödigt mycket. “Du skulle bevara det” får mig att känna mig anklagad. Har jag slarvat bort något?

This entry was posted in Tjänster. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *